• Burza stredných škôl

    Burza stredných škôl

    Žiaci deviateho a ôsmeho ročníka sa rozhodujú, na ktorú strednú školu podať prihlášku. Aby bolo ich rozhodovanie jednoduchšie, dňa 24. a 25. októbra 2023 navštívili burzu stredných škôl v Banskej Bystrici a v Brezne. Školy sa prezentovali v stánkoch, kde ich študenti žiakom základných škôl odpovedali na množstvo otázok o možnostiach štúdia. Veríme, že im pomohli pri rozhodovaní.

  • Úspech našej žiačky

    Úspech našej žiačky

    Z našej pohybovo nadanej tretiačky Emily Kvačkajovej rastie šikovná krasokorčuliarka. Cez víkend sa zúčastnila súťaže organizovanej Slovenským korčuliarskym zväzom  - Humenská korčuľa 2023. Vo svojej kategórii obsadila krásne 1. miesto. Srdečne gratulujeme a prajeme úspešnú sezónu!  

  • Tematický týždeň

    Tematický týždeň

    Siedmakom sa počas tematického týždňa niekoľkými hodinami prelínala téma ČAS. Na hodinách fyziky ho zadefinovali a zisťovali, ako sa dá merať a zapisovať. Na biológii resuscitovali figurínu.  Pri tejto aktivite žiaci merali rýchlosť tridsiatich stlačení. Na telesnej a športovej výchove siedmaci v časovom limite robili dva cviky -  sed-ľah a drepy.  Všetky zmerané údaje zapisovali. Tematický týždeň ukončili na hodinách matematiky, kde zo vzniknutých dát v skupinách vytvorili tabuľky a grafy. Podľa ich vyjadrení sa im takáto forma učenia  veľmi páčila a boli by radi, keby sa takto mohli učiť častejšie.

  • Október - mesiac úcty k starším

    Október - mesiac úcty k starším

    Deti z materskej školy a žiaci základnej školy pozdravili svojich starých rodičov pri príležitosti októbra - mesiaca úcty k starším. Odovzdali im symbolickú kytičku uvitú z básní, spevu a tanca. Veríme, že  staré mamy o starí otcovia sa v spoločnosti svojich vnúčat cítili príjemne.  

  • Starí rodičia spomínajú

    Starí rodičia spomínajú

    V utorok (17.10.2023) sme prežili príjemné dopoludnie  so starými rodičmi z Jednoty dôchodcov   v Komunitnom centre v Predajnej. Žiaci sústredene počúvali rozprávania o tom, ako to bolo vtedy, keď boli starí rodiči malí a mladí. Pridali aj vzácne rady do života nadobudnuté životnými skúsenosťami. Za krásne spoločne strávené chvíle v atmosfére jesennej pohody našim starým rodičom ďakujeme. 

  • Pozvánka

    Pozvánka

    Srdečne pozývame všetkých starých rodičov na kultúrny program pripravený Vašimi vnúčatami a pani učiteľkami zo Základnej školy s materskou školou v Predajnej a pani učiteľkami Základnej umeleckej školy so sídlom vo Valaskej.  Tešia sa na Vás v piatok 20. októbra 2023 o 16.00 hod. v Spoločenskom dome v Predajnej. 

  • Jeseň vo vestibule

    Jeseň vo vestibule

    Vo vestibule na nás dýcha atmosféra jesene, strašidielok, tekvíc a svetielok. 

  • Technická olympiáda

    Technická olympiáda

    Dňa 11. októbra 2023 prebehlo školské kolo technickej olympiády v kategórii A a B online formou. V kategórii A našu školu úspešne reprezentovali a postúpili do okresného kola dvaja žiaci 8. ročníka, a to Matúš Baran a Bianka Beraxová. V kategórii B úspešne s postupom do vyššieho kola skončila žiačka 7. triedy - Zoja Reizerová. Úspešným riešiteľom gratulujeme a prajeme veľa šťastia v ďalších kolách!

  • Zber papiera

    Zber papiera

    V priebehu októbra prebehne zber papiera.

     

    ❗Papier nie je potrebné vážiť. Vyzbieraný papier sa zváži po ukončení zberu spolu za celú školu.

     

    ✅ Ak hmotnosť papiera prekročí 2000 kg - celá škola bude mať športový deň 

  • Ponožkový október

    Naša škola sa aj tento rok zapojí do veľmi peknej akcie. Ponožky poputujú do DSS Hron v Nemeckej

  • Október – MESIAC ÚCTY K STARŠÍM

    Prejavme našim starým rodičom úctu, pretože nám ešte vždy majú čo dať. Učíme sa celý život a najlepšími sprievodcami sú naši najbližší: rodina, rodičia a starí rodičia. Práve preto sme si pre vás pripravili dve výzvy, do ktorých sa môžete počas mesiaca október zapojiť.

  • September v školskom klube

    September v školskom klube

    Prvý mesiac v novom školskom roku trávili družinári najmä aktivitami na čerstvom vzduchu a v prírode. Hry na pieskovisku, jazda na kolobežkách a hry na preliezkach. Zašportovali si aj v telocvični a vytvorili rôzne zábavné dekorácie a záložky do kníh. Všetko nájdete vo fotoalbume.

  • Chôdza pre zdravie

    Chôdza pre zdravie

    Chôdza je pre naše telo úplne prirodzená. Nepozná takmer žiadne obmedzenia a je určená pre všetky vekové i váhové kategórie. Chôdzou podporujeme zdravý životný štýl. Pri chôdzi spaľujeme kalórie. S technikou severskej chôdze, tzv. nordic walking, sme sa oboznámili na praktickom workshope. Hodiny telesnej a športovej výchovy dostanú nový impulz. 

  • Európsky deň jazykov 2023

    Európsky deň jazykov 2023

    Pri príležitosti Európskeho dňa jazykov, ktorý má tento rok motto „Povedzte ÁNO jazykom!“ sme si pre žiakov pripravili vedomostný kvíz. Našim cieľom je povzbudiť deti, aby sa učili jazyky, spoznávali Európu a porozumeli svetu okolo seba.

     

     

  • Biela pastelka 2023

    Biela pastelka 2023

    Aj v tomto školskom roku sme sa zapojili do verejnej zbierky Biela pastelka, ktorá slúži na podporu a pomoc ľuďom so zrakovým postihnutím. Túto verejnú zbierku sme podporili ľubovoľnou peňažnou sumou v piatok 22. septembra, kedy naši najstarší žiaci školy, tzv. „pastelkový tím“ chodili s bielo-modrými pokladničkami. Vyzbieralo sa nádherných 205 eur. Ďakujeme všetkým, ktorí prispeli.

  • Ochrana života a zdravia

    Ochrana života a zdravia

    V piatok 22.09.2023 sa konali didaktické hry v prírode pre žiakov 1.stupňa  a účelové cvičenie pre žiakov 2. stupňa. Žiaci si zdokonalili teoretické a praktické zručnosti z oblasti topografie, zdravotnej prípravy a civilnej ochrany. Pobyt v prírode sme zúžili na pobyt v areáli školy s pripravenými stanoviskami. Žiaci úlohy a praktické aktivity zvládli na výbornú.  

  • Piatacké prvé dni v škole

    Piatacké prvé dni v škole

    Dve septembrové dopoludnia strávili naši piataci v komunitnom centre spolu so svojou triednou učiteľkou, pánom učiteľom Chromekom (školským koordinátorom, ktorý má na starosti adaptáciu žiakov 5. ročníka) a pani Ingrid Horváthovou, ktorá toto centrum vedie.

    Prostredníctvom aktivít sme sa zamerali na schopnosť vytvárania dobrých vzťahov medzi spolužiakmi. Vytvorili sme priestor na to, aby sa deti mohli spoznať, zvládli navzájom lepšie komunikovať, učili sa empatii a vedeli vyjadrovať vlastné pocity.

    V aktivitách budeme pokračovať aj naďalej, aby v ich triede prevládli vľúdne, kooperujúce a pozitívne medziľudské vzťahy. A hlavne: aby sa všetci do školy tešili a chodili tam radi. 

  • Bezpečnosť na internete

    Bezpečnosť na internete

    Žiakom 6. a 7. ročníka tému bezpečného internetu sprístupnili lektorky z kancelárie Ministerstva vnútra  z oddelenia prevencie kriminality.  

  • Letný biatlon

    Letný biatlon

    Tomáš Šuhajda a Ján Kováč sa v dňoch 16.-17.septembra 2023 zúčastnili Majstrovstiev ČR v letnom biatlone. Z Majstrovstiev si Ján Kováč  doniesol strieborné medaily a Tomáš Šuhajda si priniesol bronz. Chlapcom srdečne gratulujeme a prajeme veľa športových úspechov! 

  • Kniha od pani starostky

    Kniha od pani starostky

    Dnes našich prváčikov navštívila starostka obce Predajná, Ing. Tatiana Čontofalská a venovala im knihu.  S prváčikmi a s pani učiteľkou Kohoutovou sa dohodli, že na konci školského roka jej z nej prídu na obecný úrad  čo-to prečítať.  "Dočítania," prváci. 

strana:

Ochrana osobných údajov

Novinky

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou
    Školská 418/11, 976 63 Predajná
  • 048/6192135, 0908 570 786 - riaditeľňa
    0911 316 479 - zástupca riaditeľa pre ZŠ
    048/6176776 - zástupca riaditeľa pre MŠ
    048/6198950, 0911 901 586 - vedúca školskej jedálne

Fotogaléria