• Vitajte v novom školskom roku

    Vitajte v novom školskom roku

    Školský rok 2023/2024 je dnešným dňom slávnostne otvorený. Výnimočný je tým, že je šesťdesiatym rokom v histórii našej školy. Prajeme si, aby bol pre žiakov, rodičov i zamestnancov školy výnimočne úspešný. Všetkým želáme radosť z práce, šťastie na dobrých kamarátov a veľa  trpezlivosti a energie.  

  • Slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024

    Slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024

    Vážení rodičia, milí žiaci,

    oznamujeme Vám, že slávnostné otvorenie nového školského roka sa uskutoční 4. septembra 2023 o 08:00 hod.  Žiaci sa v priestoroch školy zdržia v tento deň cca do 09:00 hod. Školský klub a obedy začnú štandardne fungovať od utorka, t.j. od 05. septembra 2023. Prajeme Vám ešte krásny zvyšok prázdnin. Tešíme sa na Vás!

     

     

  • Prázdniny v ŠKD

    Prázdniny v ŠKD

    Oddych, relax, šport, pobyt na čerstvom vzduchu a tvorenie... Takto trávili prvý prázdninový týždeň žiaci v družine

  • Adaptačné dni

    Adaptačné dni

    Prvé júlové dni sa predškoláci z materskej školy stretli so svojou budúcou pani učiteľkou Kohoutovou. Deti sa s ňou zoznámili, pracovali, zahrali sa a spoznali školu, do ktorej v septembri nastúpia. 

  • Slávnostné ukončenie školského roka 2022/2023

    Slávnostné ukončenie školského roka 2022/2023

    Vysvedčenia sú rozdané a školský rok 2022/2023 sa 30. júna stal  pre našich žiakov minulosťou.  Všetkým žiakom, rodičom, kolegom a priateľom školy prajeme krásne leto, veľa slnka a more oddychu!

  • Rozlúčka so základnou školou

    Rozlúčka so základnou školou

    Čas uteká ako voda. Deväť rokov uplynulo.  Naši deviataci vyrástli. Z ustráchaných detí sa stali sebavedomí mladí ľudia. Tento školský rok bol pre nich zároveň posledným školským rokom v základnej škole. Posledný júnový týždeň sa tak logicky niesol  v znamení lúčenia. 27. júna 2023 sa s našimi najstaršími žiakmi  rozlúčila aj starostka obce Predajná Ing. Tatiana Čontofalská.  Prajeme im veľa šťastia!

  • Jún v školskom klube

    Jún v školskom klube

    Pohyb na čerstvom vzduchu, šport a relax. Taký bol posledný mesiac pred prázdninami v ŠKD.Fotografie nájdete v albume.

  • Na rozlúčke s predškolákmi

    Na rozlúčke s predškolákmi

    Predškoláci sa v stredu rozlúčili so svojou škôlkou a pani učiteľkami. A my sme boli pritom.

  • Čítali sme pani starostke

    Čítali sme pani starostke

    Dnes (27.jún) boli prváci u pani starostky. Čítali jej z knihy, ktorú im darovala na začiatku školského roka. Ukázali, ako sa za rok naučili pekne čítať. Aj pani starostka im kúsok príbehu prečítala. Nakoniec jej predstavili svoje návrhy na detské ihriská a športové atrakcie pre deti v obci. Prežili spolu pekný čas a odniesli si od nej aj malú pozornosť.

  • Školské výlety

    Školské výlety

    Koniec školského roka a nezadržateľný príchod letných prázdnin  sa tradične nesie v znamení výletov. Deti majú skvelé zážitky z návštevy Banskej Bystrice, Banskej Štiavnice, ako aj zo splavu Hrona.

  • Enviroaktivity

    Enviroaktivity

    Štvrtok (22.jún) sa niesol v znamení slnečného počasia, čerstvého vzduchu, prechádzky štvrtákov v prírode a aktivít zameraných na ochranu prírody v réžii pani Kološtovej. 

  • Pracovné vyučovanie trochu inak

    Pracovné vyučovanie trochu inak

    Žiaci 4.ročníka sa na pracovnom vyučovaní venovali stolovaniu a príprave pokrmov. Vytvorili zaujímavé jedálne lístky a pripravili smotanovo-ovocné torty, na ktorých si všetci pochutnali.

  • O povolaniach

    O povolaniach

    Žiaci siedmeho, ôsmeho a deviateho ročníka na technike v rámci tematického celku Svet práce spracovali a odprezentovali projekty na tému povolania. V projektoch sa zamerali na typ strednej školy, charakteristiku odboru, prijímacie pohovory, profil absolventa, možnosti uplatnenia odboru v praxi či možné zdravotné riziká pri vykonávanom povolaní. Taktiež nezabudli opísať typ svojej osobnosti a svoje záujmy a záľuby.

     

  • Memoriál Petra Roštára

    Memoriál Petra Roštára

    7. ročník volejbalového turnaja je za nami. Počasie ako na objednávku a osem tímov - AVK Predajná, Predajná, A je to, Titani, tím z Revúcej, tím z Nemeckej, Škola 1 a Škola 2 - vytvorili športovú, priateľskú a neopakovateľnú atmosféru. 17. júna 2023 antukové ihrisko ožilo volejbalovými zápasmi. Za ich organizáciou aj tento rok stáli  Maťo Bukovec a Alenka Roštárová. Po napínavom súboji  3. miesto získal  tím Titanov,  2. miesto Škola 1 a 1. miesto obsadil tím volejbalistov z Banskej Bystrice - A je to! Úprimné poďakovanie patrí športovcom, ktorí reprezentovali našu školu! Ďakujeme aj ďalším nadšencom volejbalu, ktorí nás poctili svojou účasťou a perfektnou hrou. Bolo nám  s vami príjemne. 

  • V škole po 55 rokoch

    V škole po 55 rokoch

    16. júna 2023 sme v priestoroch našej školy privítali absolventov spred 55 rokov. Bolo nám cťou.

  • Navštívili sme RTVS

    Navštívili sme RTVS

    Siedmaci a ôsmaci sa 6.júna 2023 zúčastnili veľmi zaujímavej exkurzie v RTVS v Banskej Bystrici. Exkurziu zorganizovalo a financovalo Regionálne centrum kariéry Brezno, za čo im veľmi pekne ďakujeme. Žiaci navštívili štúdio Televízie Regina a štúdio Rádia Regina Stred. Videli kamery, priestory pre zvukárov, pracovné priestory spravodajcov. Exkurzia bola veľmi zaujímavá, žiaci odchádzali ohúrení priestormi a prácou zamestnancov RTVS.

  • Máj v školskom klube

    Máj v školskom klube

    Príjemné májové počasie trávili družinári najmä športom a pohybom na čerstvom vzduchu. Vyrobili pozdravy pre svoje mamičky ku Dňu matiek. Zahrali sa spoločenské hry. Dokázali improvizovať a z diek si vyrobili stan. Popoludnia nadobudli hneď iný rozmer. Družinári si  pozreli aj rozprávku na interaktívnej tabuli. Najviac sa však  potešili novým kolobežkám, na ktorých sa poriadne vyšantili. O bezpečnom správaní v online priestore ich poučila naša  digitálna koordinátorka Dominika. Máj skončil a nielen družinári  odštartovali posledný školský mesiac.  

  • Exkurzia v Banskej Bystrici

    Exkurzia v Banskej Bystrici

    Dňa 1.júna 2023 žiaci siedmeho ročníka spolu s pani učiteľkou Fodorovou  navštívili interaktívnu expozíciu Thurzovsko–fuggerovskej spoločnosti. Oboznámili sa s ťažbou a spracovaním medi v Banskej Bystrici. Pomocou interaktívnej techniky sa dostali do medeného hámra. Cez pohyblivé portréty sledovali zakladateľov mediarskej spoločnosti. Prešli tmavou štôlňou, dvíhali medený bochník. Sledovali pohyblivé koče a lode, ktoré odvážali bystrickú meď do Ameriky, Indie, Afriky.

  • MDD

    MDD

    Všetkým našim žiakom prajeme, aby prežili dnešný Deň detí s úsmevom na tvári. 

  • Svetový deň bez tabaku

    Svetový deň bez tabaku

    Dňa 31. mája si pripomíname Svetový deň bez tabaku. Touto témou sa zaoberali siedmaci, ôsmaci a deviataci v mesiaci máj. Žiaci vypočítali, koľko finančných prostriedkov by rodina ušetrila za mesiac a za rok, ak by títo členovia rodiny prestali fajčiť. A odpovedali na otázku, ako by využili tieto ušetrené finančné prostriedky. V priemere sa táto suma vyšplhala na 3000 eur, za čo by si mohla rodina dopriať napríklad výlet alebo nákup elektroniky. Žiaci si prezreli prezentáciu o škodlivosti fajčenia a odpovedali na otázky v dotazníku.

strana:

Ochrana osobných údajov

Novinky

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou
    Školská 418/11, 976 63 Predajná
  • 048/6192135, 0908 570 786 - riaditeľňa
    0911 316 479 - zástupca riaditeľa pre ZŠ
    048/6176776 - zástupca riaditeľa pre MŠ
    048/6198950, 0911 901 586 - vedúca školskej jedálne

Fotogaléria