• Vianočná akadémia

    Vianočná akadémia

    Čakanie na najkrajšie sviatky roka naši žiaci spríjemnili svojim rodičom i verejnosti pestrým vianočným programom. Prváci recitovali Mikulášovi a spievali pieseň o kaprovi. Druháci sa zmenili na lesné zvieratká a oslávili Vianoce v lese pod jedličkou. Druháčky zatancovali tanček o hviezdičke. Tretiaci a štvrtáci zavinšovali pásmom kolied. Žiaci z 5. a 9. triedy pripomenuli zvyky na Ondreja, Barboru i Luciu.  Divákov zaujal tanec v podaní dievčat zo 6. triedy a vtipná Balada o Vianociach, ktorú dramaticky stvárnili žiaci zo 6.A. Herecké výkony podali ôsmaci v rozprávke O dvanástich mesiačikoch. Hovorené slovo bolo doplnené hrou na keyboarde a flaute.  Krásne sviatky!

  • Oznam - riaditeľské voľno

    Oznam - riaditeľské voľno

    Riaditeľka  Základnej školy s materskou školou, Školská 418/11, 976 63  Predajná oznamuje, že na základe zákona  č.245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) podľa §150 ods. 5 poskytne deťom a žiakom Základnej školy s materskou školou, Školská 418/11, 976 63 Predajná  riaditeľské voľno dňa 22.12.2023.

  • Zimné číslo časopisu

    Zimné číslo časopisu

    Začítajte sa do zimného čísla nášho školského časopisu Ďumbierik

  • Na Mikuláša

    Na Mikuláša

    Dnes do našej školy zavítal Mikuláš.  A neprišiel sám. Spolu s ním prišli anjeli a čerti. Tí najmenší sa mikulášskej družiny nevedeli dočkať. Z ďalekého Severného pólu dorazili na saniach presne včas.  Okrem sladkých balíčkov priniesli so sebou aj rozprávkové zimné počasie.  

  • November v školskom klube

    November v školskom klube

    November v školskom klube bol opäť pestrý. Družinári vytvorili rôzne ,,príšerky" a dekorácie na Halloween. Svoju zručnosť ukázali pri práci so stavebnicami a skladaním z papiera. Šikovnosť a rýchlosť predviedli v telocvični pri zábavných súťažiach. Koncom mesiaca si užili aj prvý sneh. Guľovačka, stavanie snehuliakov a ,,bunkrov," to bola zábava! Fotografie nájdete vo fotoalbume.

  • Okresné kolo technickej olympiády

    Okresné kolo technickej olympiády

    Dňa 23. novembra 2023 sa uskutočnilo okresné kolo technickej olympiády na Základnej škole, Pionierska 2 v Brezne. Našu školu reprezentovali traja žiaci siedmeho a ôsmeho ročníka. V kategórii jednotlivcov to bola Zoja Reizerová. V kategórii dvojíc Matúš Baran a Bianka Beraxová. Bianka a Matúš skončili na krásnom prvom mieste zo zapojených desiatich škôl okresu a postupujú na krajské kolo, kde nás budú reprezentovať. Srdečne gratulujeme!

  • Rozlúčka so študentkami

    Rozlúčka so študentkami

    Tri šikovné študentky PF UMB v Banskej Bystrici - Kika, Renka a Miška - sa rozlúčili s našimi žiakmi 1. stupňa.

  • Pasovačka prvákov

    Pasovačka prvákov

    Stať sa prvákom je veľká vec. Treba si zvyknúť na nových ľudí, na nové  povinnosti, triedne pravidlá,... Naši prváčikovia sa už nejaký ten týždeň v škole udomácnili. Učia sa čítať i písať. Vedia vyrátať jednoduché príklady. Aktívne športujú i maľujú.  Deviataci spolu s pani učiteľkou Kleskeňovou pripravili pre nich všelijaké úlohy i stretnutie so strašidelnou čarodejnicou. Prváčikovia pripravené úlohy perfektne zvládli a boli slávnostne pasovaní za právoplatných členov našej školskej družiny.

  • Vďakyvzdanie 2023

    Vďakyvzdanie 2023

    Deň vďakyvzdania patrí medzi najobľúbenejšie severoamerické sviatky. Tento deň predstavuje skvelú príležitosť, keď sa zíde celá rodina (aj tá školská), aby vzdala vďaku za to dobré, čo im život priniesol. Preto si ho spoločným večerom a večerou pripomenuli aj v 5.A triede. Žiaci sa zabavili, zasúťažili si, niečo nové naučili a upevnili vzájomné vzťahy.

     

     

  • Tvorivé dielničky

    Tvorivé dielničky

    V predvečer Dňa boja za slobodu a demokraciu sme opäť po roku otvorili našu školu verejnosti. Pre malých i veľkých sme pripravili tvorivé dielničky a predvianočný punč. Ruku k dielu priložili  žiaci, rodičia, starí rodičia, kolegovia  a zamestnanci Lesov SR. Na prízemí sa maľovali kamienky a sadrové vianočné dekorácie, vyrábali svietniky zdobené prírodnými materiálmi, strihali a farbili anjeliky a Mikulášovia. Zaujímavými pomôckami a obrazovými materiálmi pritiahli návštevníkov lesní pedagógovia. Na 1. poschodí rozvoniavali sladké oblátky, zdobili sa medovníky, vyrábali hlinené ozdôbky a náramky vo farbách školy. 2. poschodie patrilo zážitkovému spoznávaniu faktov. Telocvičňa patrila tým, ktorí obľubujú pohyb a športové aktivity. Po dvoch hodinách strávených v škole sa mnohí zapojili do lampiónového sprievodu, ktorý prešiel ulicami Predajnej. Všetkým ďakujeme za účasť a dovidenia nabudúce!  

  • Na Talente Kláry Jarunkovej

    Na Talente Kláry Jarunkovej

    Bianka Beraxová, Vaneska Mičkyová, Saška Pepichová a Zojka Reizerová sa vo štvrtok 16. novembra 2023 zúčastnili umeleckej súťaže v ZŠ Kláry Jarunkovej v Podbrezovej. Súťažili vo výtvarnej a literárnej kategórii spolu so svojimi rovesníkmi z ďalších ôsmich škôl breznianskeho okresu. Témou tohto ročníka bol vesmír. Benefitom pre všetkých súťažiacich bolo stretnutie a následná  beseda so slovenským kozmonautom Ivanom Bellom. Bianka Beraxová obsadila v literárnej kategórii 2. miesto a Zojka Reizerová vo výtvarnej kategórii 3.miesto. Srdečne gratulujeme! 

  • Ponožkový október

    Ponožkový október

    Na našej škole bol dokončený zber ponožiek pre seniorov. V ich mene sa chceme poďaķovať všetkým, ktorí sa do tejto peknej akcie zapojili. Ukázali, že majú veľké srdce a pomohli tým, ktorí to naozaj potrebujú.

  • Popoludnie so starými rodičmi

    Popoludnie so starými rodičmi

    K piatakom dnes zavítala nezvyčajná návšteva - starí rodičia. Žiaci sa spolu s nimi zabavili pri rôznych spoločenských hrách. Bolo to milé stretnutie, na ktorom si deti uctili svojich starých rodičov a dali im najavo svoju lásku. K príjemnej atmosfére prispeli voňavé dobroty. Najväčšou odmenou pre všetkých bol úsmev na tvárach zúčastnených.

  • Reprezentujú nás

    Reprezentujú nás

    Teší nás, že naši žiaci sa vo svojom voľnom čase venujú rozličným športom za výdatnej podpory svojich rodičov. Druháčka Veronika Nemcová 4. novembra 2023 v Bobrovci obsadila v súťaži Choď, ako vieš 3. miesto. Srdečne blahoželáme!

  • Pozvánka

    Pozvánka

    Srdečne pozývame žiakov, rodičov i priateľov školy na tvorivé dielničky, sladký punč a lampiónový sprievod obcou. Tešíme sa na Vás 16.novembra 2023 od 16.00 hodiny!

  • Úspešný v hokeji

    Úspešný v hokeji

    Pre tretiaka Aďa Virága sa stal hokej obľúbeným športom. So svojím tímom obsadil 2. miesto na turnaji Be The BEST Minicup 2023. Blahoželáme!

  • Október v školskom klube

    Október v školskom klube

    Pestrá jeseň umožnila družinárom venovať sa rôznym aktivitám. Z jesenných plodov a prírodnín vytvorili zaujímavé práce a dekorácie. Pripomenuli si MESIAC ÚCTY K STARŠÍM a starým rodičom, babkám a dedkom vyrobili milé pozdravy. Zasúťažili si v telocvični pri rôznych súťažiach. Veľa zábavy si užili pri púšťaní šarkanov na neďalekom kopci. Aktivitami si  pripomenuli aj Deň zvierat a Svetový deň úsmevu.Všetky fotografie nájdete vo fotoalbume. Nakuknite :-)

  • Sobotné popoludnie v škole

    Sobotné popoludnie v škole

    Rodičia s deťmi z 1. triedy si tento víkend spríjemnili vyrezávaním tekvíc. Spoločne strávený čas im priniesol radosť i krásne ozdoby do svojich domovov. Už teraz sa tešia na ďalšie spoločné aktivity.

  • Plavecký výcvik

    Plavecký výcvik

    V termíne od 23.10.2023 do 27.10.2023 žiaci 3., 4. a 6. ročníka absolvovali plavecký výcvik na plavárni v Brezne. Všetci žiaci, ktorí sa výcviku zúčastnili, urobili v plávaní veľký pokrok. Navyše sa správali disciplinovane a ukážkovo. Ich zručnosti boli na konci týždňa odmenené medailami. 

  • Svetový deň výživy

    Svetový deň výživy

    Tento rok sme si pripomenuli Svetový deň výživy nielen 16. októbra, ale celý mesiac október.  Žiaci 5. ročníka na hodinách ANJ rozlišovali zdravé a nezdravé jedlá a potraviny. Následne vytvorili zdravé jedálne lístky v reštaurácii. Potom ich prezentovali. Aj žiaci v šiestych triedach tvorili na tému výživy. Vytvorili krátke príbehy a básničky, objavili haiku a cinquain.  Na hodinách informatiky vyhľadávali informácie o ovocí a zelenine, ktoré mali možnosť aj konzumovať. Zisťovali, ktoré potraviny obsahujú najviac vitamínov, aké sa najviac používajú a pomáhajú pri ochoreniach alebo prechladnutí. Šikovnejší žiaci navrhli vlastnú potravinovú pyramídu v programe skicár. Siedmaci tvorili básničky o zdraví, ovocí a zelenine, kreslili zdravé potraviny a napísali k nim viacjazyčné názvy. V prírode ochutnávali jedlé byliny. Najviac im chutili semiačka skorocelu a kvet ďateliny. Ďalší deň si pripravili chutný ovocný šalát s medom a šošovicové chlebíky s avokádom. Aj ôsmaci sa podieľali na príprave chutných jedál, pomazánky z tofu a cícerovej pomazánky.  Urobili zdravšiu formu nepečeného koláčika Tiramisu. Na hodinách etiky  rozprávali o zdravom životnom štýle.  Žiaci deviateho ročníka vyrobili chutnú avokádovú pomazánku. A tak sme si vyskúšali medzipredmetové vzťahy na tému výživa a prišli k záveru, že sa dá jesť nielen zdravo, ale aj chutne.

strana:

Ochrana osobných údajov

Novinky

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou
    Školská 418/11, 976 63 Predajná
  • 048/6192135, 0908 570 786 - riaditeľňa
    0911 316 479 - zástupca riaditeľa pre ZŠ
    048/6176776 - zástupca riaditeľa pre MŠ
    048/6198950, 0911 901 586 - vedúca školskej jedálne

Fotogaléria