• Rozprávková noc

    Rozprávková noc

    Po roku opäť zažívajú štvrtáci a piataci čitateľské dobrodružstvo spojené s nocovaním v škole :-) 

  • Nordic Walking

    Nordic Walking

    V rámci telesnej a športovej výchovy sme s dievčatami zo 7. triedy absolvovali tzv. Nordic Walking - chôdzu s paličkami. Je  príjemným spestrením našej vyučovacej hodiny. Tento druh pohybu si žiaci veľmi  obľúbili.

  • Celoslovenský čitateľský maratón

    Celoslovenský čitateľský maratón

    Aj tento rok sa naša škola zapojila do celoslovenskej aktivity na podporu čítania -  Čítajme si 2024. Úplne  prvý ročník sa konal v roku 2008. Do maratónu čítania sa vtedy zapojilo 2912 žiakov. V minulom roku čítalo na celom Slovensku 100 591 žiakov. Uvidíme, ako to dopadne tento rok. Výsledok detského čitateľského maratónu bude vyhlásený po sčítaní počtu čítajúcich detí z celého Slovenska. My prispevame 139 čitateľmi. 

  • Na pomoc deťom je vždy správny čas

    Na pomoc deťom je vždy správny čas

    V našej škole aj v uliciach obce Predajná prebehla zbierka Hodina deťom, ktorú mal na starosti žiacky parlament. Na pomoc deťom z neúplných rodín sa nám podarilo vyzbierať 213,35  eur, za čo patrí veľká vďaka všetkým, ktorí prispeli.

  • Oslobodenie obce

    Oslobodenie obce

    Obec Predajná bola oslobodená od fašizmu 21. marca 1945. 79 rokov v mieri pripomenula a na oslobodenie obce  si prostredníctvom zápisu v obecnej kronike zaspomínala starostka obce, Ing. Tatiana Čontofalská.  Mladej generácii zastúpenej našimi piatakmi odkryla okienko do novodobej histórie. Pietnym aktom sme si uctili tých, ktorí padli, aby sme my mohli žiť v mieri.  

  • Prváci a písmenká

    Prváci a písmenká

    Keď prvákov bavia písmenká, vedia sa s nimi pohrať. Nazri do fotoalbumu :-)

  • Šperkovo

    Šperkovo

    Výsledky tvorivej práce malých šperkárov na krúžku Šperkovo nájdete vo fotoalbume.

  • Prváci v obecnej knižnici

    Prváci v obecnej knižnici

    Prváci so svojou pani učiteľkou navštívili knižnicu v obci. Pani knihovníčka žiakom porozprávala o fungovaní knižnice, oboznámila ich s jednotlivými oddeleniami. Žiaci si pozreli detské knihy a pani knihovníčke aj zatancovali. Odchádzali so sladkou odmenou a pekným zážitkom.

  • Druháci v Brezne

    Druháci v Brezne

    Druháci so svojou pani učiteľkou navštívili (20.03.2024) Horehronské múzeum a výstavu kraslíc. 

  • Testovanie deviatakov

    Testovanie deviatakov

    Úlohy vyriešené, testy odovzdané...

     

     

  • Jedna z marcových aktivít

    Jedna z marcových aktivít

    Dňa 15. marca  2024 žiaci 8. ročníka navštívili Obecnú knižnicu v Predajnej. Ich úlohou bolo napísať príbeh podľa názvu 10 kníh slovenských autorov. Žiaci úlohu zvládli, ich práce si budete môcť prečítať v časopise Ďumbierik.

  • Preventívne aktivity

    Preventívne aktivity

    V dňoch 13. 3. – 14. 3. 2024 si žiaci 5. – 9. ročníka pozreli prezentáciu Kybešikana. Dozvedeli
    sa, aký je rozdiel medzi šikanovaním  a kyberšikanovaním, ktoré informácie by nemali dávať na internet, ako sa brániť, koho môžu požiadať o pomoc.

  • Beh oslobodenia obcou Jasenie

    Beh oslobodenia obcou Jasenie

    Uplynulý víkend bol bohatý na športové podujatia, ako aj na účasť našich žiakov na nich. Behu oslobodenia sa zúčastnilo viac ako 150 športovcov. V kategórii deti obsadil Šimon Kováč 5. miesto a Tomáš Kováč 9. miesto. V kategórii chlapcov (11-14 rokov) 3. miesto obsadil Daniel Bevilaqua. V kategórii dievčat (11-14 rokov) 3. miesto obsadila Mia Kováčová. V kategórii dorastencov (15-18 rokov) suverénne vyhral Ján Kováč. Víťazom srdečene gratulujeme! 

  • Pohár ZSL v behu na lyžiach

    Pohár ZSL v behu na lyžiach

    17. marca 2024 sa na Štrbskom Plese konali preteky  Pohár ZSL v behu na lyžiach s medzinárodnou účasťou. V kategórii U10 Simonka Kohútová obsadila krásne 2. miesto. V kategórii U12  sa Alicka Beraxová  umiestnila na vynikajúcom 2. mieste. V kategórii starších žiakov Ján Kováč získal zlato a Tomáš Šuhajda striebro. Športovcom srdečne blahoželáme!

  • V mestskej knižnici a v múzeu

    V mestskej knižnici a v múzeu

    Siedmaci navštívíli v piatok 15. marca 2024 expozíciu Horehronského múzea v Brezne, ako aj  mestskú knižnicu. 

  • Na futbalovom turnaji

    Na futbalovom turnaji

    Martin Hlásnik (3. trieda), Filp Hlásnik (1.trieda) a Lucas Pikula (2.trieda), chlapci z našej školy, sa vo svojom voľnom  čase venujú futbalu. Hrajú za tím FK Sokol Medzibrod tím A FK Sokol Medzibrod tím B. V piatok 15. marca 2024  sa v športovej hale v Nemeckej uskutočnil turnaj, kde Martin a jeho FK Sokol Medzibrod tím A skončili na 1.mieste a Filip s Lucasom za FK Sokol Medzibrod tím B na 2.mieste. Chlapcom srdečne gratulujeme! Nech sa im naďalej darí!

  • Svetový deň obezity

    Svetový deň obezity

    S piatakmi a šiestakmi sme si pripomenuli Svetový deň obezity spoločne s detskou lekárkou, pani Fifkovou z RÚVZ, ktorá nám v rámci prednášky priblížila zaujímavé informácie o správnej životospráve.

  • Čítame s osobnosťami

    Čítame s osobnosťami

    13. marca 2024 nás navštívila starostka obce Predajná Tatiana Čontofalská a poslanci mesta Brezno - Martin Ridzoň a Martin Juhaniak. Spolu s našimi ôsmakmi čítali druhákom a tretiakom z knihy Lepší otec v hrsti  ako kamoš na streche. Ďakujeme za návštevu i čítanie. 

  • Oznam vedenia

    Oznam vedenia

    Riaditeľka  školy oznamuje, že na základe zákona  č.245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) podľa §150 ods. 5 poskytne žiakom 5. – 8. ročníka Základnej školy s materskou školou, Školská 418/11, 976 63 Predajná  riaditeľské voľno dňa 20.03.2024 z dôvodu organizačného zabezpečenia Testovania 9.

  • Oznam

    Oznam

    Vážení rodičia a priatelia školy, 

    budeme radi, ak nás aj tento rok podporíte a darujete  škole 2% z daní. Aktuálne tlačivo nájdete v ľavom stĺpci.  ĎAKUJEME!

strana:

Ochrana osobných údajov

Novinky

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou
    Školská 418/11, 976 63 Predajná
  • 048/6192135, 0908 570 786 - riaditeľňa
    0911 316 479 - zástupca riaditeľa pre ZŠ
    048/6176776 - zástupca riaditeľa pre MŠ
    048/6198950, 0911 901 586 - vedúca školskej jedálne

Fotogaléria