• Zápis do 1. ročníka

    Zápis do 1. ročníka

    Srdečne pozývame rodičov  a predškolákov na zápis do 1. ročníka. Radi sa s Vami stretneme 10. apríla 2024 o 16.00 hod. v budove školy na 1. poschodí. Tešíme sa na Vás!

  • Na okresných kolách

    Na okresných kolách

    Dňa 12. marca 2024 sa konalo okresné kolo geografickej olympiády, úspešnými riešiteľkami boli Lara Nociarová (4. miesto), Ema Korbeľová a Bianka Beraxová. V okresnom kolo dejepisnej olympiády sa umiestnila na 4. mieste Bronislava Čipková. Úspešným riešiteľkám srdečne gratulujeme!

  • Školáci a predškoláci

    Školáci a predškoláci

    Prváci navštívili predškolákov v našej materskej škole. Spolu si pripomenuli blížiace sa veľkonočné sviatky, vyrobili krásne kraslice a ukázali si, ako to prebieha pri šibačke. Po príjemne strávenom čase sa dohodli, že sa čoskoro stretnú opäť.

  • Majster Slovenska

    Majster Slovenska

    Janko Kováč, žiak 9. triedy, si z pretekov na Štrbskom Plese (24.03.2024) odnáša v behu na lyžiach voľnou technikou ten najkrajší titul - Majster Slovenska. Tešíme sa z úspechu a srdečne gratulujeme!  

  • Marcové aktivity v školskom klube

    Marcové aktivity v školskom klube

    Fotografie z marcových aktivít nájdete vo fotoalbume. 

  • Aktivity k Svetovému dňu obezity

    Aktivity k Svetovému dňu obezity

    Prevencia obezity je jednoduchá a účinná. Stačí do svojho bežného dňa  zaradiť zdravú výživu a dostatok pohybu. Netreba zabúdať na kvalitný spánok a obmedzenie sedenia pri televízii, telefóne či počítači. Vedia to aj druháci. Svojím plagátom sa zapojili do celoslovenskej výtvarnej súťaže. 

  • Popoludnie s knihou

    Popoludnie s knihou

    Čítanie nás baví. Dokázali to aj žiaci v družine. Najskôr vyrozprávali známe slovenské rozprávky podľa obrázkov. Odprezentovali prinesené obľúbené knihy a vytvorili milé dekorácie.

  • Deň vody

    Deň vody

    22.marec, Deň vody, využili aj družinári na rôzne aktivity. Na prechádzke vyzbierali odpadky, vyčistili studničku na Bublinke a vytvorili rôzne dekorácie k danej téme. Užili si pobyt na čerstvom vzduchu a pekné jarné počasie. Prváci si  význam vody pripomenuli na výtvarnej výchove vystrihovaním vodných kvapiek a vytvorením originálnej koláže. 

  • Rozprávková noc

    Rozprávková noc

    Po roku opäť zažívajú štvrtáci a piataci čitateľské dobrodružstvo spojené s nocovaním v škole :-) 

  • Nordic Walking

    Nordic Walking

    V rámci telesnej a športovej výchovy sme s dievčatami zo 7. triedy absolvovali tzv. Nordic Walking - chôdzu s paličkami. Je  príjemným spestrením našej vyučovacej hodiny. Tento druh pohybu si žiaci veľmi  obľúbili.

  • Celoslovenský čitateľský maratón

    Celoslovenský čitateľský maratón

    Aj tento rok sa naša škola zapojila do celoslovenskej aktivity na podporu čítania -  Čítajme si 2024. Úplne  prvý ročník sa konal v roku 2008. Do maratónu čítania sa vtedy zapojilo 2912 žiakov. V minulom roku čítalo na celom Slovensku 100 591 žiakov. Uvidíme, ako to dopadne tento rok. Výsledok detského čitateľského maratónu bude vyhlásený po sčítaní počtu čítajúcich detí z celého Slovenska. My prispevame 139 čitateľmi. 

  • Na pomoc deťom je vždy správny čas

    Na pomoc deťom je vždy správny čas

    V našej škole aj v uliciach obce Predajná prebehla zbierka Hodina deťom, ktorú mal na starosti žiacky parlament. Na pomoc deťom z neúplných rodín sa nám podarilo vyzbierať 213,35  eur, za čo patrí veľká vďaka všetkým, ktorí prispeli.

  • Oslobodenie obce

    Oslobodenie obce

    Obec Predajná bola oslobodená od fašizmu 21. marca 1945. 79 rokov v mieri pripomenula a na oslobodenie obce  si prostredníctvom zápisu v obecnej kronike zaspomínala starostka obce, Ing. Tatiana Čontofalská.  Mladej generácii zastúpenej našimi piatakmi odkryla okienko do novodobej histórie. Pietnym akto sme si uctili tých, ktorí padli, aby sme my mohli žiť v mieri.  

  • Prváci a písmenká

    Prváci a písmenká

    Keď prvákov bavia písmenká, vedia sa s nimi pohrať. Nazri do fotoalbumu :-)

  • Šperkovo

    Šperkovo

    Výsledky tvorivej práce malých šperkárov na krúžku Šperkovo nájdete vo fotoalbume.

  • Prváci v obecnej knižnici

    Prváci v obecnej knižnici

    Prváci so svojou pani učiteľkou navštívili knižnicu v obci. Pani knihovníčka žiakom porozprávala o fungovaní knižnice, oboznámila ich s jednotlivými oddeleniami. Žiaci si pozreli detské knihy a pani knihovníčke aj zatancovali. Odchádzali so sladkou odmenou a pekným zážitkom.

  • Druháci v Brezne

    Druháci v Brezne

    Druháci so svojou pani učiteľkou navštívili (20.03.2024) Horehronské múzeum a výstavu kraslíc. 

  • Testovanie deviatakov

    Testovanie deviatakov

    Úlohy vyriešené, testy odovzdané...

     

     

  • Jedna z marcových aktivít

    Jedna z marcových aktivít

    Dňa 15. marca  2024 žiaci 8. ročníka navštívili Obecnú knižnicu v Predajnej. Ich úlohou bolo napísať príbeh podľa názvu 10 kníh slovenských autorov. Žiaci úlohu zvládli, ich práce si budete môcť prečítať v časopise Ďumbierik.

  • Preventívne aktivity

    Preventívne aktivity

    V dňoch 13. 3. – 14. 3. 2024 si žiaci 5. – 9. ročníka pozreli prezentáciu Kybešikana. Dozvedeli
    sa, aký je rozdiel medzi šikanovaním  a kyberšikanovaním, ktoré informácie by nemali dávať na internet, ako sa brániť, koho môžu požiadať o pomoc.

strana:

Ochrana osobných údajov

Novinky

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou
    Školská 418/11, 976 63 Predajná
  • 048/6192135, 0908 570 786 - riaditeľňa
    0911 316 479 - zástupca riaditeľa pre ZŠ
    048/6176776 - zástupca riaditeľa pre MŠ
    048/6198950, 0911 901 586 - vedúca školskej jedálne

Fotogaléria