• V mestskej knižnici a v múzeu

    V mestskej knižnici a v múzeu

    Siedmaci navštívíli v piatok 15. marca 2024 expozíciu Horehronského múzea v Brezne, ako aj  mestskú knižnicu. 

  • Na futbalovom turnaji

    Na futbalovom turnaji

    Martin Hlásnik (3. trieda), Filp Hlásnik (1.trieda) a Lucas Pikula (2.trieda), chlapci z našej školy, sa vo svojom voľnom  čase venujú futbalu. Hrajú za tím FK Sokol Medzibrod tím A FK Sokol Medzibrod tím B. V piatok 15. marca 2024  sa v športovej hale v Nemeckej uskutočnil turnaj, kde Martin a jeho FK Sokol Medzibrod tím A skončili na 1.mieste a Filip s Lucasom za FK Sokol Medzibrod tím B na 2.mieste. Chlapcom srdečne gratulujeme! Nech sa im naďalej darí!

  • Svetový deň obezity

    Svetový deň obezity

    S piatakmi a šiestakmi sme si pripomenuli Svetový deň obezity spoločne s detskou lekárkou, pani Fifkovou z RÚVZ, ktorá nám v rámci prednášky priblížila zaujímavé informácie o správnej životospráve.

  • Čítame s osobnosťami

    Čítame s osobnosťami

    13. marca 2024 nás navštívila starostka obce Predajná Tatiana Čontofalská a poslanci mesta Brezno - Martin Ridzoň a Martin Juhaniak. Spolu s našimi ôsmakmi čítali druhákom a tretiakom z knihy Lepší otec v hrsti  ako kamoš na streche. Ďakujeme za návštevu i čítanie. 

  • Oznam vedenia

    Oznam vedenia

    Riaditeľka  školy oznamuje, že na základe zákona  č.245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) podľa §150 ods. 5 poskytne žiakom 5. – 8. ročníka Základnej školy s materskou školou, Školská 418/11, 976 63 Predajná  riaditeľské voľno dňa 20.03.2024 z dôvodu organizačného zabezpečenia Testovania 9.

  • Oznam

    Oznam

    Vážení rodičia a priatelia školy, 

    budeme radi, ak nás aj tento rok podporíte a darujete  škole 2% z daní. Aktuálne tlačivo nájdete v ľavom stĺpci.  ĎAKUJEME!

  • Biológia inak

    Biológia inak

    Deviataci spolu s pánom učiteľom Ramajom v rámci témy  História našej Zeme robili napodobeniny skamenelín. Ich výrobky nájdete vo fotoalbume. 

  • Úspešný mladý hokejista

    Úspešný mladý hokejista

    Aďovi Virágovi sa podarilo s tímom Sharks vyhrať Miniligu M.R. Štefanika, ktorá mala osem kôl a chlapci získali celkové víťazstvo. Andrej počas 72 zápasov nastrieľal 129 gólov. Srdečne gratulujeme!

  • Športová sobota v telocvični

    Športová sobota v telocvični

    V sobotu 9.marca 2024 sa uskutočnil futbalový turnaj v Nemeckej. Zúčastnili sa ho aj naši žiaci. Súťažili v troch vekových kategóriách. Umiestnili sa na dvoch tretích a jednom prvom mieste. Skvelá atmosféra a dobrá nálada svedčila o výborne zorganizovanom športovom podujatí. 

  • Február v školskom klube

    Február v školskom klube

    Február bol opäť zaujímavý a plný rôznych aktivít. Družinári vytvorili vtipné masky a škrabošky na Fašiangy. Milé "valentínske" pozdravy a mnoho ďalších dekorácií. Zahrali sa na školskom dvore, zasúťažili v telocvični. Čas trávili aj na prechádzkach po okolí a užili si jazdu na kolobežkách. Všetky aktivity si môžete pozrieť vo fotoalbume.

  • Krúžok Hravé slniečko

    Krúžok Hravé slniečko

    Od októbra sa niektorí žiaci z prvého stupňa stretávajú na záujmovom krúžku Hravé slniečko.  Krúžok Hravé slniečko je zameraný na rozvoj empatie, životných zručností, ako je spolupráca a priateľstvo. Nezabúdame ani na rozvoj kreativity a jedinečnosti každého žiaka. Pri spoločne strávenom čase prostredníctvom hier lepšie spoznávame svojich spolužiakov a kamarátov. Stihli sme si už aj zatancovať na narodeninovej oslave. Svoju kreativitu prejavujeme vo výtvarnej tvorbe. Na papier sme  už „uvarili“  aj „polievku priateľstva.“ Výkres zachytil naše pocity a emócie pri počúvaní hudby, odtlačky našich rúk, naše sny a túžby. Šikovné rúčky sme potrebovali aj  pri výrobe pletených srdiečok, alebo valentínok, kde si každý vytvoril svoje jedinečné dielko. Tešíme sa zo spoločných chvíľ a nezabúdame, že sme Hravé slniečka.  Naším heslom je  hra a dobrá nálada.

     

  • Okresné kolo biologickej olympiády

    Okresné kolo biologickej olympiády

    Dňa 13. februára 2024 prebehlo okresné kolo biologickej olympiády kategórie C – starší žiaci v Brezne. Žiaci riešili teoretické a praktické úlohy. Olympiády sa zúčastnili dve žiačky ôsmeho ročníka – Bronislava Čipková a Vanesa Mičkyová. Bronka sa stala úspešnou riešiteľkou okresného kola. Srdečne gratulujeme!

  • Deň materinského jazyka

    Deň materinského jazyka

    Hodnotu rodnej reči si v bežnom živote neuvedomujeme. Medzinárodný deň  materinského jazyka  sme si preto  pripomenuli na hodinách slovenského jazyka a literatúry už 16. februára 2024. Hra so slovami, jazykolamy, rébusy či tvorenie textov patrili k piatkovým aktivitám žiakov na 2. stupni. 

  • Školské kolo vo florbale

    Školské kolo vo florbale

    Posledný deň pred prázdninami, čiže 16. februára 2024, sa na našej škole uskutočnilo školské kolo v florbale žiakov a žiačiek. V kategórií mladších žiakov vyhrali chlapci z 3. a 4.ročníka a dievčatá z 5. triedy. Medzi staršími žiakmi dominovali chlapci aj dievčatá z 8.triedy. Ďakujeme všetkým zúčastneným za predvedené výkony a slušnú hru bez faulov.

  • Valentínsky deň na angličtine

    Valentínsky deň na angličtine

    Na Valentína si piataci spríjemnili vyučovanie anglického jazyka výrobou srdiečok z vlny, ku ktorým pridali aj venovanie milovanej osobe.

  • Slovenský pohár v biatlone

    Slovenský pohár v biatlone

    V Národnom biatlonovom centre v Osrblí sa v dňoch 10.11. 02.2024 konal Slovenský pohár v biatlone. Súťaže sa zúčastnili aj naši žiaci. V sobotu v rýchlostných pretekoch v kategórii žiačky - prípravka obsadila Natália Kohútová (2.tr.)  4. miesto, v kategórii žiačky A Alica Beraxová (5.tr.)  1. miesto, v kategórii žiačky C Sára Figlušová (8.tr.)  5. miesto a v kategórii žiaci C Ján Kováč (9.tr.)  1. miesto a Tomáš Šuhajda (8.tr.)  2. miesto.  

    V nedeľu súťaž  pokračovala pretekmi obratnosti. V  kategórii žiačky - prípravka obsadila Natália Kohútová (2.tr.)  3. miesto, v kategórii žiačky A Alica Beraxová (5.tr.)  1. miesto. V kategórii žiaci A bol úspešný Daniel Bevilaqua (3./4. tr.). Umiestnil sa na krásnom 2. mieste. V kategórii žiaci C si chlapci vymenili miesta na stupienkoch víťazov -  Tomáš Šuhajda (8.tr.)  obsadil 1. miesto a Ján Kováč (9.tr.)  2. miesto. 

    Našim športovcom srdečne gratulujeme a prajeme ďalšie športové úspechy!

  • Environmentálna výchova

    Environmentálna výchova

    Environmentálna výchova u šiestakov bola dnes (09.02.2024)  v réžii pani Kološtovej a pána Gregora. Téma bola zameraná na opeľovače rastlín, predovšetkým včiel. Žiaci sa dozvedeli zaujímavé informácie z histórie včelstva, zo života včiel, význame ich produktov. Žiaci  mali možnosť naživo si  pozrieť včelí úľ, plastové komôrky a potreby včelára. V závere zrealizovali zaujímavý kvíz.

  • Karneval

    Karneval

    Aj tohtoročné fašiangy sme oslávili karnevalom plným farebných a veselých masiek. Deviataci  mali celý karneval vo svojej réžii - vyzdobili telocvičňu, moderovali, vyhodnotili najkrajšie masky, pripravili pre menších súťaže, zahrali do tanca a na záver upratali. Všetci sme sa dobre zabavili. Škoda, že takých dní nebýva viac.

  • Krajské kolo technickej olympiády

    Krajské kolo technickej olympiády

    Nadobudnuté technické zručnosti a vedomosti preukázali 7.februára naši žiaci 8.ročníka - Bianka Beraxová a Matúš Baran na krajskom kole technickej olympiády v Banskej Bystrici. Blahoželáme k úspešnému zvládnutiu zadaných úloh a ďakujeme za reprezentáciu našej školy. Veríme, že krásne 5.miesto na krajskom kole inšpiruje a motivuje nielen našich reprezentantov, ale aj ostatných žiakov. 

  • Január v školskom klube

    Január v školskom klube

    Športové aktivity v telocvični, zimné športy a šantenie na snehu ale aj zaujímavé a zábavné tvorenie, hry a práca so stavebnicou. Milé fotografie nájdete vo fotoalbume.

strana:

Ochrana osobných údajov

Novinky

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou
    Školská 418/11, 976 63 Predajná
  • 048/6192135, 0908 570 786 - riaditeľňa
    0911 316 479 - zástupca riaditeľa pre ZŠ
    048/6176776 - zástupca riaditeľa pre MŠ
    048/6198950, 0911 901 586 - vedúca školskej jedálne

Fotogaléria