• Oslava Dňa matiek

    Oslava Dňa matiek

    Dnešný deň patril našim láskavým mamám. Deti svojich mám a zároveň naši žiaci  poďakovali svojim mamičkám  tancom, hudbou, veršami i hovoreným slovom.

  • Okresné kolo biologickej olympiády - mladší žiaci

    Okresné kolo biologickej olympiády - mladší žiaci

    Dňa 25. apríla 2024 sa v Centre voľného času uskutočnilo okresné kolo biologickej olympiády v kategórii D, kde nás v teoreticko-praktickej časti úspešne reprezentovala žiačka 7. ročníka – Lenka KUBACKÁ. Srdečne gratulujeme!

  • Dvojboj mládeže

    Dvojboj mládeže

    V sobotu 4. mája 2024 sa naši biatlonisti zúčastnili súťaže, ktorú organizujeme v spolupráci s Klubom biatlonu v Predajnej. 52 pretekárov súťažilo v dvoch disciplínach - streľba z ľubovoľnej vzduchovej pušky a cezpoľný beh s prekážkami. Organizačne súťaž pripravil p. Marian Kazár. Radosť nám urobili dievčatá Simonka Kohútová (1.miesto), Natálka Kohútová (3.miesto) a Mia Kováčová (3.miesto).  Daniel Bevilaqua svojím výkonom obsadil perfektné  2.miesto. V kategórii školy tím našich biatlonistov, ktorého súčasťou bola  aj Alicka Beraxová,  obsadil krásne 2. miesto. Cenu v tejto kategórii prevzal olympionik Matej Kazár. Našim žiakom -  biatlonistom prajeme veľa športových úspechov v letnej sezóne. Ďakujeme za reprezenáciu školy!

  • Biatlonisti na cezpoľnom behu

    Biatlonisti na cezpoľnom behu

    V Nemciach sa 1. mája 2024 konali  preteky v cezpoľnom behu za účasti 824 pretekárov. Klub biatlonu Predajná na pretekoch reprezentovali  vo svojich kategóriách naši žiaci. Úspech dosiahla Simonka Kohútová (2.miesto),  Mia Kováčová (3.miesto), Daniel Bevilaqua (7.miesto) a náš škôlkar Bohumír Kazár (9.miesto). Ďakujeme za reprezentáciu. 

  • Okresné kolo v malom futbale

    Okresné kolo v malom futbale

    Dňa 2.mája 2024 výber dievčat z 5. a 6. ročníka reprezentovali našu školu v okresnom kole malého futbalu. Svojím odhodlaním si prinášajú krásne 2. miesto. Ďakujeme za úspešnú reprezentáciu a prajeme veľa ďalších športových úspechov.

  • Deň Zeme

    Deň Zeme

    Žiaci školského klubu sa zapojili do rôznych aktivít ku Dňu Zeme. Porozprávali sa, aké dôležité je starať sa o prírodu, chrániť ju a zveľaďovať. Pri tejto príležitosti vytvorili rôzne výrobky, ktoré im budú dôležitosť Zeme pripomínať. Prváci si  na hodinách výtvarnej výchovy Deň Zeme pripomenuli tvorbou plagátikov a žiaci 2. stupňa vyzbierali odpadky z predajnianskych ulíc. 

  • Ochrana života a zdravia

    Ochrana života a zdravia

    Riešenie mimoriadnych situácií, zdravotná príprava, pohyb a pobyt v prírode, záujmové technické činnosti a športy sú obsahom prierezovej témy ochrana života a zdravia. Dnes (30.4.2024) si kompetencie z nej rozšírili  žiaci 2. stupňa. 

  • Apríl v školskom klube

    Apríl v školskom klube

    Pobyt v prírode, športové aktivity, návšteva knižnice a súťaže v telocvični, ale aj zaujímavé 3D dekorácie zo života hmyzu a mnoho iného, čo sa dialo v družine v apríli, nájdete vo fotoalbume.

  • Základná umelecká škola oslavovala

    Základná umelecká škola oslavovala

    Základná umelecká škola so sídlom vo Valaskej oslavovala 65. narodeniny. Jej pedagógovia a žiaci  pripravili pre verejnosť slávnostný koncert. V piatok 26. apríla 2024 sme tak boli svedkami oslavy umenia. Súčasťou veľkolepého programu boli aj žiaci našej školy - K.Čavojský, M. Čief, S. Kohútová, L. Nociarová, L. Schusterová, L. Kuracinová, K. Beraxová  a A.Pepichová. Žiakom ZUŠ prajeme, aby vydržali v rozvíjaní svojho talentu a pedagógom veľa trpezlivosti,  kreativity a tvorivých síl do ďalších rokov. 

  • Úspech na turnaji

    Úspech na turnaji

    Zmiešané družstvo prvého stupňa reprezentovalo dňa 26.04.2024 našu školu v McDonald's Cupe (malý futbal). Žiaci si svojou hrou vybojovali krásne 3. miesto. Blahoželáme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu. Zároveň do budúcna prajeme ďalšie športové úspechy!

  • Exkurzia do jaskyne

    Exkurzia do jaskyne

    Žiaci 1.stupna si v rámci regionálnej výchovy  dňa 23.04.2024 pozreli podzemné krásy neďalekej  Bystrianskej jaskyne.

  • Na divadelnom predstavení

    Na divadelnom predstavení

    Žiaci 3. až 7. ročníka sa dňa 17. apríla 2024 zúčastnili divadelného predstavenia o psíčkovi - tuláčikovi. Autorkou scenáru a rovnomennej knihy Lakiho mestečko je Verona Hajdučíková. 

  • Deň narcisov

    Deň narcisov

    Aj tento rok sme sa zapojili do kampane organizovanej Ligou proti rakovine. Deň narcisov - 18. apríl 2024.  Ďakujeme všetkým, ktorí prispeli. 

  • Odznak všestrannosti

    Odznak všestrannosti

    Dňa 11. apríla 2024 zmiešané 8-členné družstvo zložené zo žiakov druhého stupňa reprezentovali našu školu na krajskom kole v odznaku všestrannosti v športovej hale Dukla Banská Bystrica. Svoje pohybové schopnosti si zmerali s 31 školami v disciplínach - prekážková dráha, skok  do diaľky z miesta, člnkový beh, ľah-sed a preskoky cez švihadlo. V silnej špičke súperov si odnášajú celkovo 14. miesto. Ďakujeme za reprezentáciu školy a prajeme ďalšie športové úspechy.

  • Apríl mesiac lesov

    Apríl mesiac lesov

    O význame lesov a jeho jednotlivých stupňoch sa dozvedeli žiaci 5. triedy. Prehĺbili si vedomosti o vzťahoch medzi organizmami a prostredím.  

  • Zápis do 1. ročníka

    Zápis do 1. ročníka

    V stredu 10. apríla 2024 sme v našej škole privítali predškolákov a ich rodičov. Budúci prváci nám ukázali, že sú na školu pripravení a veľmi sa  na ňu tešia. A my na nich.  Stretneme sa  v septembri!

  • Florbalový turnaj - okresné kolo

    Florbalový turnaj - okresné kolo

    Naše dievčatá sa dnes (5.apríl) zúčastnili okresného kola vo florbale. Svojím štýlom hry vzbudzovali rešpekt u ostatných hráčok, nečudo, veď v skupine obsadili 1. miesto. Žiaľ, finále nám ušlo o jediný gól. Súboj o 3. miesto bol v réžii našich žiačok a úspešne si ho priniesli domov. Musíme vyzdvihnúť kvalitu našich dievčat, pretože so skóre 12:2 boli najlepšie na turnaji. Ďakujeme za reprezentáciu školy. Ambície na postup do krajského kola ostávajú aj na ďalší rok. 

  • O kyberšikanovaní

    O kyberšikanovaní

    Žiaci 8. triedy sa opäť dozvedeli viac o kybešikanovaní a jeho dôsledkoch. Študentka UMB v Banskej Bystrici si pre nich pripravila aktivity a prezentáciu. Okrem tejto témy sa venovali aj problematike poruchy príjmu potravy.

  • Sviatky jari

    Sviatky jari

    Milí rodičia, žiaci a priatelia školy!

    Prajeme Vám príjemné a slnečné prežitie veľkonočných sviatkov a prázdnin!

  • Stretnutie so seniormi a vynášanie Moreny

    Stretnutie so seniormi a vynášanie Moreny

    Deň pred veľkonočnými prázdninami sme v škole privítali milú návštevu. Stretli sme sa s členmi Jednoty dôchodcov. Žiakom 1. stupňa porozprávali o zvykoch spojených s Veľkou nocou. K predveľkonočným tradíciám patrí aj vynášanie Moreny. Obyčajne sa vynášala sa na Smrtnú nedeľu.  V  našej obci sa seniori, žiaci a pani vychovávateľky spojili a symbol zimy vyniesli za dedinu. Jej zapálením sa rozlúčili so zimou a veríme, že privolali slnečné jarné počasie.

strana:

Ochrana osobných údajov

Novinky

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou
    Školská 418/11, 976 63 Predajná
  • 048/6192135, 0908 570 786 - riaditeľňa
    0911 316 479 - zástupca riaditeľa pre ZŠ
    048/6176776 - zástupca riaditeľa pre MŠ
    048/6198950, 0911 901 586 - vedúca školskej jedálne

Fotogaléria