• Beh oslobodenia obcou Jasenie

    Beh oslobodenia obcou Jasenie

    Uplynulý víkend bol bohatý na športové podujatia, ako aj na účasť našich žiakov na nich. Behu oslobodenia sa zúčastnilo viac ako 150 športovcov. V kategórii deti obsadil Šimon Kováč 5. miesto a Tomáš Kováč 9. miesto. V kategórii chlapcov (11-14 rokov) 3. miesto obsadil Daniel Bevilaqua. V kategórii dievčat (11-14 rokov) 3. miesto obsadila Mia Kováčová. V kategórii dorastencov (15-18 rokov) suverénne vyhral Ján Kováč. Víťazom srdečene gratulujeme! 

  • Pohár ZSL v behu na lyžiach

    Pohár ZSL v behu na lyžiach

    17. marca 2024 sa na Štrbskom Plese konali preteky  Pohár ZSL v behu na lyžiach s medzinárodnou účasťou. V kategórii U10 Simonka Kohútová obsadila krásne 2. miesto. V kategórii U12  sa Alicka Beraxová  umiestnila na vynikajúcom 2. mieste. V kategórii starších žiakov Ján Kováč získal zlato a Tomáš Šuhajda striebro. Športovcom srdečne blahoželáme!

  • V mestskej knižnici a v múzeu

    V mestskej knižnici a v múzeu

    Siedmaci navštívíli v piatok 15. marca 2024 expozíciu Horehronského múzea v Brezne, ako aj  mestskú knižnicu. 

  • Na futbalovom turnaji

    Na futbalovom turnaji

    Martin Hlásnik (3. trieda), Filp Hlásnik (1.trieda) a Lucas Pikula (2.trieda), chlapci z našej školy, sa vo svojom voľnom  čase venujú futbalu. Hrajú za tím FK Sokol Medzibrod tím A FK Sokol Medzibrod tím B. V piatok 15. marca 2024  sa v športovej hale v Nemeckej uskutočnil turnaj, kde Martin a jeho FK Sokol Medzibrod tím A skončili na 1.mieste a Filip s Lucasom za FK Sokol Medzibrod tím B na 2.mieste. Chlapcom srdečne gratulujeme! Nech sa im naďalej darí!

  • Svetový deň obezity

    Svetový deň obezity

    S piatakmi a šiestakmi sme si pripomenuli Svetový deň obezity spoločne s detskou lekárkou, pani Fifkovou z RÚVZ, ktorá nám v rámci prednášky priblížila zaujímavé informácie o správnej životospráve.

  • Čítame s osobnosťami

    Čítame s osobnosťami

    13. marca 2024 nás navštívila starostka obce Predajná Tatiana Čontofalská a poslanci mesta Brezno - Martin Ridzoň a Martin Juhaniak. Spolu s našimi ôsmakmi čítali druhákom a tretiakom z knihy Lepší otec v hrsti  ako kamoš na streche. Ďakujeme za návštevu i čítanie. 

  • Oznam vedenia

    Oznam vedenia

    Riaditeľka  školy oznamuje, že na základe zákona  č.245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) podľa §150 ods. 5 poskytne žiakom 5. – 8. ročníka Základnej školy s materskou školou, Školská 418/11, 976 63 Predajná  riaditeľské voľno dňa 20.03.2024 z dôvodu organizačného zabezpečenia Testovania 9.

  • Oznam

    Oznam

    Vážení rodičia a priatelia školy, 

    budeme radi, ak nás aj tento rok podporíte a darujete  škole 2% z daní. Aktuálne tlačivo nájdete v ľavom stĺpci.  ĎAKUJEME!

  • Biológia inak

    Biológia inak

    Deviataci spolu s pánom učiteľom Ramajom v rámci témy  História našej Zeme robili napodobeniny skamenelín. Ich výrobky nájdete vo fotoalbume. 

  • Úspešný mladý hokejista

    Úspešný mladý hokejista

    Aďovi Virágovi sa podarilo s tímom Sharks vyhrať Miniligu M.R. Štefanika, ktorá mala osem kôl a chlapci získali celkové víťazstvo. Andrej počas 72 zápasov nastrieľal 129 gólov. Srdečne gratulujeme!

  • Športová sobota v telocvični

    Športová sobota v telocvični

    V sobotu 9.marca 2024 sa uskutočnil futbalový turnaj v Nemeckej. Zúčastnili sa ho aj naši žiaci. Súťažili v troch vekových kategóriách. Umiestnili sa na dvoch tretích a jednom prvom mieste. Skvelá atmosféra a dobrá nálada svedčila o výborne zorganizovanom športovom podujatí. 

  • Február v školskom klube

    Február v školskom klube

    Február bol opäť zaujímavý a plný rôznych aktivít. Družinári vytvorili vtipné masky a škrabošky na Fašiangy. Milé "valentínske" pozdravy a mnoho ďalších dekorácií. Zahrali sa na školskom dvore, zasúťažili v telocvični. Čas trávili aj na prechádzkach po okolí a užili si jazdu na kolobežkách. Všetky aktivity si môžete pozrieť vo fotoalbume.

  • Krúžok Hravé slniečko

    Krúžok Hravé slniečko

    Od októbra sa niektorí žiaci z prvého stupňa stretávajú na záujmovom krúžku Hravé slniečko.  Krúžok Hravé slniečko je zameraný na rozvoj empatie, životných zručností, ako je spolupráca a priateľstvo. Nezabúdame ani na rozvoj kreativity a jedinečnosti každého žiaka. Pri spoločne strávenom čase prostredníctvom hier lepšie spoznávame svojich spolužiakov a kamarátov. Stihli sme si už aj zatancovať na narodeninovej oslave. Svoju kreativitu prejavujeme vo výtvarnej tvorbe. Na papier sme  už „uvarili“  aj „polievku priateľstva.“ Výkres zachytil naše pocity a emócie pri počúvaní hudby, odtlačky našich rúk, naše sny a túžby. Šikovné rúčky sme potrebovali aj  pri výrobe pletených srdiečok, alebo valentínok, kde si každý vytvoril svoje jedinečné dielko. Tešíme sa zo spoločných chvíľ a nezabúdame, že sme Hravé slniečka.  Naším heslom je  hra a dobrá nálada.

     

  • Okresné kolo biologickej olympiády

    Okresné kolo biologickej olympiády

    Dňa 13. februára 2024 prebehlo okresné kolo biologickej olympiády kategórie C – starší žiaci v Brezne. Žiaci riešili teoretické a praktické úlohy. Olympiády sa zúčastnili dve žiačky ôsmeho ročníka – Bronislava Čipková a Vanesa Mičkyová. Bronka sa stala úspešnou riešiteľkou okresného kola. Srdečne gratulujeme!

  • Deň materinského jazyka

    Deň materinského jazyka

    Hodnotu rodnej reči si v bežnom živote neuvedomujeme. Medzinárodný deň  materinského jazyka  sme si preto  pripomenuli na hodinách slovenského jazyka a literatúry už 16. februára 2024. Hra so slovami, jazykolamy, rébusy či tvorenie textov patrili k piatkovým aktivitám žiakov na 2. stupni. 

  • Školské kolo vo florbale

    Školské kolo vo florbale

    Posledný deň pred prázdninami, čiže 16. februára 2024, sa na našej škole uskutočnilo školské kolo v florbale žiakov a žiačiek. V kategórií mladších žiakov vyhrali chlapci z 3. a 4.ročníka a dievčatá z 5. triedy. Medzi staršími žiakmi dominovali chlapci aj dievčatá z 8.triedy. Ďakujeme všetkým zúčastneným za predvedené výkony a slušnú hru bez faulov.

  • Valentínsky deň na angličtine

    Valentínsky deň na angličtine

    Na Valentína si piataci spríjemnili vyučovanie anglického jazyka výrobou srdiečok z vlny, ku ktorým pridali aj venovanie milovanej osobe.

  • Slovenský pohár v biatlone

    Slovenský pohár v biatlone

    V Národnom biatlonovom centre v Osrblí sa v dňoch 10.11. 02.2024 konal Slovenský pohár v biatlone. Súťaže sa zúčastnili aj naši žiaci. V sobotu v rýchlostných pretekoch v kategórii žiačky - prípravka obsadila Natália Kohútová (2.tr.)  4. miesto, v kategórii žiačky A Alica Beraxová (5.tr.)  1. miesto, v kategórii žiačky C Sára Figlušová (8.tr.)  5. miesto a v kategórii žiaci C Ján Kováč (9.tr.)  1. miesto a Tomáš Šuhajda (8.tr.)  2. miesto.  

    V nedeľu súťaž  pokračovala pretekmi obratnosti. V  kategórii žiačky - prípravka obsadila Natália Kohútová (2.tr.)  3. miesto, v kategórii žiačky A Alica Beraxová (5.tr.)  1. miesto. V kategórii žiaci A bol úspešný Daniel Bevilaqua (3./4. tr.). Umiestnil sa na krásnom 2. mieste. V kategórii žiaci C si chlapci vymenili miesta na stupienkoch víťazov -  Tomáš Šuhajda (8.tr.)  obsadil 1. miesto a Ján Kováč (9.tr.)  2. miesto. 

    Našim športovcom srdečne gratulujeme a prajeme ďalšie športové úspechy!

  • Environmentálna výchova

    Environmentálna výchova

    Environmentálna výchova u šiestakov bola dnes (09.02.2024)  v réžii pani Kološtovej a pána Gregora. Téma bola zameraná na opeľovače rastlín, predovšetkým včiel. Žiaci sa dozvedeli zaujímavé informácie z histórie včelstva, zo života včiel, význame ich produktov. Žiaci  mali možnosť naživo si  pozrieť včelí úľ, plastové komôrky a potreby včelára. V závere zrealizovali zaujímavý kvíz.

  • Karneval

    Karneval

    Aj tohtoročné fašiangy sme oslávili karnevalom plným farebných a veselých masiek. Deviataci  mali celý karneval vo svojej réžii - vyzdobili telocvičňu, moderovali, vyhodnotili najkrajšie masky, pripravili pre menších súťaže, zahrali do tanca a na záver upratali. Všetci sme sa dobre zabavili. Škoda, že takých dní nebýva viac.

strana:

Ochrana osobných údajov

Novinky

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou
    Školská 418/11, 976 63 Predajná
  • 048/6192135, 0908 570 786 - riaditeľňa
    0911 316 479 - zástupca riaditeľa pre ZŠ
    048/6176776 - zástupca riaditeľa pre MŠ
    048/6198950, 0911 901 586 - vedúca školskej jedálne

Fotogaléria