• Deň narcisov

    Deň narcisov

    Aj tento rok sme sa zapojili do kampane organizovanej Ligou proti rakovine. Deň narcisov - 18. apríl 2024.  Ďakujeme všetkým, ktorí prispeli. 

  • Odznak všestrannosti

    Odznak všestrannosti

    Dňa 11. apríla 2024 zmiešané 8-členné družstvo zložené zo žiakov druhého stupňa reprezentovali našu školu na krajskom kole v odznaku všestrannosti v športovej hale Dukla Banská Bystrica. Svoje pohybové schopnosti si zmerali s 31 školami v disciplínach - prekážkova dráha, skok  do diaľky z miesta, člnkový beh, ľah-sed a preskoky cez švihadlo. V silnej špičke súperov si odnášajú celkovo 14. miesto. Ďakujeme za reprezentáciu školy a prajeme ďalšie športové úspechy.

  • Apríl mesiac lesov

    Apríl mesiac lesov

    O význame lesov a jeho jednotlivých stupňoch sa dozvedeli žiaci 5. triedy. Prehĺbili si vedomosti o vzťahoch medzi organizmami a prostredím.  

  • Zápis do 1. ročníka

    Zápis do 1. ročníka

    V stredu 10. apríla 2024 sme v našej škole privítali predškolákov a ich rodičov. Budúci prváci nám ukázali, že sú na školu pripravení a veľmi sa  na ňu tešia. A my na nich.  Stretneme sa  v septembri!

  • Florbalový turnaj - okresné kolo

    Florbalový turnaj - okresné kolo

    Naše dievčatá sa dnes (5.apríl) zúčastnili okresného kola vo florbale. Svojím štýlom hry vzbudzovali rešpekt u ostatných hráčiek, nečudo, veď v skupine obsadili 1. miesto. Žiaľ, finále nám ušlo o jediný gól. Súboj o 3. miesto bol v réžii našich žiačok a úspešne si ho priniesli domov. Musíme vyzdvihnúť kvalitu našich dievčat, pretože so skóre 12:2 boli najlepšie na turnaji. Ďakujeme za reprezentáciu školy. Ambície na postup do krajského kola ostávajú aj na ďalší rok. 

  • O kyberšikanovaní

    O kyberšikanovaní

    Žiaci 8. triedy sa opäť dozvedeli viac o kybešikanovaní a jeho dôsledkoch. Študentka UMB v Banskej Bystrici si pre nich pripravila aktivity a prezentáciu. Okrem tejto témy sa venovali aj problematike poruchy príjmu potravy.

  • Sviatky jari

    Sviatky jari

    Milí rodičia, žiaci a priatelia školy!

    Prajeme Vám príjemné a slnečné prežitie veľkonočných sviatkov a prázdnin!

  • Stretnutie so seniormi a vynášanie Moreny

    Stretnutie so seniormi a vynášanie Moreny

    Deň pred veľkonočnými prázdninami sme v škole privítali milú návštevu. Stretli sme sa s členmi Jednoty dôchodcov. Žiakom 1. stupňa porozprávali o zvykoch spojených s Veľkou nocou. K predveľkonočným tradíciám patrí aj vynášanie Moreny. Obyčajne sa vynášala sa na Smrtnú nedeľu.  V  našej obci sa seniori, žiaci a pani vychovávateľky spojili a symbol zimy vyniesli za dedinu. Jej zapálením sa rozlúčili so zimou a veríme, že privolali slnečné jarné počasie.

  • 28. marec - Deň učiteľov

    28. marec - Deň učiteľov

    Ten tohtoročný sme si pripomenuli o deň skôr. Zablahoželali  nám naši žiaci i rodičia. Ďakujeme i za povzbudivé a milé slová od pani starostky Ing. Tatiany Čontofalskej. 

  • Na okresných kolách

    Na okresných kolách

    Dňa 12. marca 2024 sa konalo okresné kolo geografickej olympiády, úspešnými riešiteľkami boli Lara Nociarová (4. miesto), Ema Korbeľová a Bianka Beraxová. V okresnom kolo dejepisnej olympiády sa umiestnila na 4. mieste Bronislava Čipková. Úspešným riešiteľkám srdečne gratulujeme!

  • Školáci a predškoláci

    Školáci a predškoláci

    Prváci navštívili predškolákov v našej materskej škole. Spolu si pripomenuli blížiace sa veľkonočné sviatky, vyrobili krásne kraslice a ukázali si, ako to prebieha pri šibačke. Po príjemne strávenom čase sa dohodli, že sa čoskoro stretnú opäť.

  • Majster Slovenska

    Majster Slovenska

    Janko Kováč, žiak 9. triedy, si z pretekov na Štrbskom Plese (24.03.2024) odnáša v behu na lyžiach voľnou technikou ten najkrajší titul - Majster Slovenska. Tešíme sa z úspechu a srdečne gratulujeme!  

  • Marcové aktivity v školskom klube

    Marcové aktivity v školskom klube

    Fotografie z marcových aktivít nájdete vo fotoalbume. 

  • Aktivity k Svetovému dňu obezity

    Aktivity k Svetovému dňu obezity

    Prevencia obezity je jednoduchá a účinná. Stačí do svojho bežného dňa  zaradiť zdravú výživu a dostatok pohybu. Netreba zabúdať na kvalitný spánok a obmedzenie sedenia pri televízii, telefóne či počítači. Vedia to aj druháci. Svojím plagátom sa zapojili do celoslovenskej výtvarnej súťaže. 

  • Popoludnie s knihou

    Popoludnie s knihou

    Čítanie nás baví. Dokázali to aj žiaci v družine. Najskôr vyrozprávali známe slovenské rozprávky podľa obrázkov. Odprezentovali prinesené obľúbené knihy a vytvorili milé dekorácie.

  • Deň vody

    Deň vody

    22.marec, Deň vody, využili aj družinári na rôzne aktivity. Na prechádzke vyzbierali odpadky, vyčistili studničku na Bublinke a vytvorili rôzne dekorácie k danej téme. Užili si pobyt na čerstvom vzduchu a pekné jarné počasie. Prváci si  význam vody pripomenuli na výtvarnej výchove vystrihovaním vodných kvapiek a vytvorením originálnej koláže. 

  • Rozprávková noc

    Rozprávková noc

    Po roku opäť zažívajú štvrtáci a piataci čitateľské dobrodružstvo spojené s nocovaním v škole :-) 

  • Nordic Walking

    Nordic Walking

    V rámci telesnej a športovej výchovy sme s dievčatami zo 7. triedy absolvovali tzv. Nordic Walking - chôdzu s paličkami. Je  príjemným spestrením našej vyučovacej hodiny. Tento druh pohybu si žiaci veľmi  obľúbili.

  • Celoslovenský čitateľský maratón

    Celoslovenský čitateľský maratón

    Aj tento rok sa naša škola zapojila do celoslovenskej aktivity na podporu čítania -  Čítajme si 2024. Úplne  prvý ročník sa konal v roku 2008. Do maratónu čítania sa vtedy zapojilo 2912 žiakov. V minulom roku čítalo na celom Slovensku 100 591 žiakov. Uvidíme, ako to dopadne tento rok. Výsledok detského čitateľského maratónu bude vyhlásený po sčítaní počtu čítajúcich detí z celého Slovenska. My prispevame 139 čitateľmi. 

  • Na pomoc deťom je vždy správny čas

    Na pomoc deťom je vždy správny čas

    V našej škole aj v uliciach obce Predajná prebehla zbierka Hodina deťom, ktorú mal na starosti žiacky parlament. Na pomoc deťom z neúplných rodín sa nám podarilo vyzbierať 213,35  eur, za čo patrí veľká vďaka všetkým, ktorí prispeli.

strana:

Ochrana osobných údajov

Novinky

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou
    Školská 418/11, 976 63 Predajná
  • 048/6192135, 0908 570 786 - riaditeľňa
    0911 316 479 - zástupca riaditeľa pre ZŠ
    048/6176776 - zástupca riaditeľa pre MŠ
    048/6198950, 0911 901 586 - vedúca školskej jedálne

Fotogaléria